Rivers Of The World

Serkan Tekgüzel

Yerel Proje ( British Council’a sunulmuştur.)

Proje Londra ve İstanbul arasında sanat odaklı çalışmalar, okullar arası işbirliği ve kültürlerarası diyalog hedeflemektedir.

İstanbul ve Londra’daki İlköğretim Okulu öğrencileri

Proje çerçevesinde İstanbul’dan altı ilköğretim okulu Londra’dan okullarla eşleştirilerek çeşitli sanatsal etkinliklerde bulunmaktadırlar.

KOORDİNATÖR: British Council

ORTAKLAR: İstanbul MEM, HSBC

Projenin birinci yılında İstanbul’da bulunan katılımcı okullar profesyonel sanat danışmanlarının eşliğinde kendi nehirleri olan İstanbul Boğazı ile büyük sanat çalışmaları ortaya koydular ve bu eserler Eylül 2010 tarihinde Londra’da Thames Festivali’nde sergilendi. İlk yıl 6 şar ilköğretim öğrencileri toplamda 180 öğrenci ve 18 öğretmen/idareci projeden yararlandı. Projenin ikinci yılı kapsamında, bahsedilen eserlerin sergilenmesi ve yeni öğrenciler ile sanat çalışmaları gerçekleştirilmesi planlandı. Son dönem etkinlikleri ile 1024 ilköğretim okulu öğrencisi bu projede sanatsal faaliyetler ve yabancı dil becerileri kapsamında  etkinliklerden direk olarak yararlandı. 1024 öğrenci hem el becerileri,  hem yaratıcılık hem de yabancı dilin önemi konusunda çok önemli kazanımlar elde ettiler.

24 AY    Başlangıç Tarihi: 2010  Bitiş Tarihi: 2012

TOPLAM BÜTÇE Kurumumuza ait bütçe bulunmamaktadır.  Kurumumuz projeye iştirakçi olarak katılmaktadır.